Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

Laatste nieuws

Steeds meer mogelijkheden voor aanvraag hypotheek uitzendkrachten!

Met een perspectiefverklaring vergroot je als flexwerker de kans om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Werk je als uitzendkracht meer dan één jaar in dienst van een uitzendbureau? Dan kun je een perspectiefverklaring aanvragen. Wat is nu precies het verschil tussen de perspectiefverklaring en de werkgeversverklaring?

Lees verder

Preventiecheck: waar is het goed voor?

Bent u als opdrachtgever al benaderd door één van onze collega’s van 100 Present verzuimmanagement voor een ‘preventiecheck’? Onze collega’s zijn namelijk druk bezig met het verzamelen van data op het gebied van ARBO-omstandigheden en veiligheid.

Lees verder

Varend Corso: Be happy!

Greenport People draagt het Varend Corso al jarenlang een warm hart toe. Dit mede middels sponsoring. Op vrijdag 4 augustus waren wij daarom uitgenodigd voor de opening bij De Tuinderij in De Lier.

Lees verder

Zet in op taal!

Meer dan 700.000 werknemers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Zonder voldoende taalbeheersing is verdere ontwikkeling van een medewerker vaak lastig. Voor zowel de werkgever als de werknemer brengt dit diverse voordelen met zich mee.

Lees verder

De voordelen van het werken met een uitzendbureau

Tegenwoordig zijn uitzendbureaus niet meer weg te denken uit de samenleving. Zij brengen dagelijks de vraag naar vacatures en het aanbod werkzoekenden bij elkaar.

Lees verder

Wat zijn de wetten en regels rondom vakantiekrachten?

Een vakantiekracht wordt beschouwd als een gewone werknemer. Ondanks de relatief korte duur van het dienstverband is er sprake van een arbeidsovereenkomst. Het is verstandig om voor vakantiewerkers een arbeidscontract op te stellen.

Lees verder

Werken bij warm weer

Als het kwik hoog oploopt, is het af te raden zwaar inspannend werk te doen. Ook in de kas kan de hitte u parten spelen.

Lees verder

Arbeidsmarktprognose 2017-2018: Het aantal banen stijgt de komende twee jaar

Dankzij de stabiele economische groei stijgt het aantal banen de komende 2 jaar met ruim 225.000 naar zo’n 10,2 miljoen banen in 2018. In een aantal sectoren, zoals de zorg en bouw, wordt de arbeidsmarkt krapper. In de sector ICT is de arbeidsmarkt al krap. Als werkgevers geen geschikt personeel kunnen vinden, belemmert dit mogelijk de verdere groei van deze sectoren.

Lees verder

De pensioenregeling van StiPP

Een nieuwsbericht over pensioen. Wellicht denk je daar nog niet over na, maar vanaf 21 jaar, kun je al pensioen opbouwen.

Lees verder

Training verzuimgesprekken: Het voorkomen en terugdringen van ziekteverzuim

Op donderdag 22 juni zijn wij door 100 Present verzuimmanagement uitgenodigd om deel te nemen aan de training verzuimgesprekken. Deze training werd verzorgd door Jacco van den Berg van Van den Berg Training & Advies. Hierin werd hij bijgestaan door acteur Laurens Bruning.

Lees verder

Pagina nummers