Greenport People weet waar het om draait!

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven bij Greenport People?

Er zijn drie manieren waarop je je kunt inschrijven bij Greenport People. Wil je gericht solliciteren op een vacature, reageer dan door het sollicitatieformulier in te vullen. Een andere mogelijkheid is je in te schrijven via het inschrijfformulier

Wanneer krijg ik reactie van Greenport People na mijn inschrijving?

Als wij jouw inschrijving hebben ontvangen, sturen wij je hier een ontvangstbevestiging van. We zullen je sollicitatie dan zorgvuldig in behandeling nemen. Zodra wij een passende functie hebben gevonden, nemen wij contact met je op voor een kennismakingsgesprek. 

Ik ben uitgenodigd voor een steektest, wat houdt dit in?

Voor sommige opdrachtgevers is het van belang dat wij kandidaten een steektest laten doen. Hierbij testen wij de motorische vaardigheden. 

Waar moet ik mij ziek melden?

Voor een goed verloop van het verzuimproces en betaling van een eventuele uitkering dien je je voor aanvang van je werkzaamheden ziek te melden bij de leidinggevende van het bedrijf waar je via Greenport People werkt. Ook meld je je vóór 9.30 uur telefonisch ziek bij Greenport People. Klik hier voor meer informatie over de ziekte en verzuimprocedure. 

Krijg ik loon doorbetaald als ik ziek ben?

In geval van ziekte is het belangrijk dat je de verzuimprocedure opvolgt. Want alleen in dat geval kunnen wij de betaling van een eventuele ziekte-uitkering correct in gang zetten. De hoogte van deze uitkering is afhankelijk van de fase waarin je een overeenkomst bent aangegaan. Klik hier voor meer informatie over de ziekte en verzuimprocedure.

Wanneer bouw ik pensioen op?

De pensioenregeling start wanneer je 21 jaar of ouder bent en je 26 weken voor Greenport People gewerkt hebt. Klik hier voor meer informatie over de pensioenregeling.

Hoe werkt het fasensysteem?

De NBBU-CAO kent een fasensysteem dat bestaat uit vier verschillende fasen. Dit systeem is leidend voor de uitzendovereenkomst die wij met je afsluiten. Elke fase geeft aan welke rechten je hebt als uitzendkracht. Hoe langer je voor ons werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Klik hier voor meer informatie over het fasensysteem.

Ik heb een tijd niet meer gewerkt, loopt de telling binnen het fasensysteem gewoon door?

Ga je na een onderbreking van 26 weken of langer weer werken via het uitzendbureau? Dan begint de telling opnieuw vanaf het begin van fase 1. Klik hier voor meer informatie over het fasensysteem.

Welke CAO is op mij van toepassing en waar vind ik die?

Als je voor Greenport People werkzaam bent, is de cao van de opdrachtgever voor jou van toepassing. Mocht je de NBBU-cao voor uitzendkrachten willen inzien kan dat hier.

Kan ik als uitzendkracht een opleiding volgen?

Greenport People beschikt over een budget voor opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Wil je een opleiding volgen of jezelf door middel van een cursus of training verder ontwikkelen, laat dit dan aan ons weten. Wij zullen je informeren over de mogelijkheden.

Ik heb een ‘Arbo-document’ ontvangen, moet ik mij hieraan houden?

Ja, je dient je te allen tijde aan de richtlijnen van het Arbo-document te houden. Het document is speciaal gericht op de werksituatie bij jouw opdrachtgever. Veiligheid op de werkvloer vinden wij erg belangrijk.

Bij wie kan ik terecht met vragen en/of opmerkingen over Arbo-zaken en/of veiligheid op de werkvloer?

Voor vragen kun je altijd bij jouw leidinggevende op de werkvloer terecht. Bij Greenport People kun je terecht bij jouw contactpersoon, wij blijven graag op de hoogte van jouw ervaringen met betrekking tot Arbo-zaken en veiligheid op de werkplek. 

Wat moet ik doen als het werk ophoudt bij mijn opdrachtgever?

Als het werk ophoudt bij je opdrachtgever dan kun je dit melden bij je contactpersoon van Greenport People. Hij/zij zal er dan alles aan doen om nieuw werk voor je te vinden. Mochten wij geen nieuw werk kunnen vinden en wil je een WW-uitkering aanvragen, dan kun je bij de administratie een ontslagbrief aanvragen. Hiermee kun je vervolgens bij het UWV een WW-uitkering aanvragen.

Wat moet ik doen als ik mijn reserveringen wil laten uitbetalen, bijvoorbeeld tijdens mijn vakantie?

Als je met vakantie gaat kun je dit melden bij jouw contactpersoon van Greenport People. Vragen en verzoeken omtrent reserveringen kun je altijd stellen bij jouw contactpersoon.

Wanneer krijg ik mijn reserveringen uitbetaald als ik uit dienst ben?

Je ontvangt het bedrag van jouw reserveringen zes weken nadat je bij ons bent gestopt met werken. Mocht je eerder uitbetaald willen worden, dan kun je hiervoor een verzoek indienen bij onze administratie.


Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.