Greenport People weet waar het om draait!

Selectieprocedure: voor een goede match

Zowel voor onze opdrachtgevers als voor de sollicitanten hebben wij hetzelfde doel: de juiste man of vrouw op de juiste plek krijgen. Daarom gaat Greenport People niet over één nacht ijs bij werving en selectie.

  • Sluit een sollicitatie goed aan op een van onze vacatures, dan wordt de kandidaat uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Verloopt dit positief, dan volgt een tweede gesprek op locatie met de opdrachtgever en een intercedent van Greenport People;

  • Soms is er behoefte aan een aanvullende test om de selectie te kunnen afronden. Afhankelijk van de vacature kan dit bijvoorbeeld een toets op fijn motorische of visuele vaardigheden zijn, of een psychologische test;

  • Bij een goede match tussen de vacature en de kandidaat ronden we de procedure af met een eindgesprek. We maken duidelijke afspraken, die we vastleggen in een uitzend- of arbeidsovereenkomst, die uiteraard aan alle wettelijke eisen en cao-normen voldoet.

Natuurlijk kunnen alle kandidaten erop vertrouwen dat gedurende de hele selectieprocedure zorgvuldig en professioneel wordt omgegaan met hun privacy.

Een leuke vacature gevonden of op goed geluk een kans wagen op een nieuwe baan? Start jouw eigen werving- en selectieprocedure door het inschrijfformulier in te vullen!