Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

De pensioenregeling van StiPP

publicatie: 30 juni 2017

Een nieuwsbericht over pensioen. Wellicht denk je daar nog niet over na, maar vanaf 21 jaar, kun je al pensioen opbouwen. Hieronder een korte uitleg.

Misschien heb je de pensioengerechtigde leeftijd nog lang niet bereikt, maar toch is het belangrijk om dan te weten hoe en wanneer je pensioen opbouwt.

Voor de pensioenregeling voor flexkrachten zijn alle uitzendondernemingen in Nederland verplicht aangesloten bij de Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP). Hieronder een korte uitleg:

Basisregeling
De StiPP Basisregeling gaat zoals hierboven vermeld in na 26 gewerkte weken. In het geval van opvolgend werkgeverschap wordt het arbeidsverleden meegenomen in de berekening van het pensioen. De Basisregeling is een premie dat 2,6% over het brutoloon bedraagt. Dit kun je echter niet terugzien op je loonstrook, Maar ben je toch benieuwd wat je al hebt opgebouwd? Log dan met jouw DigiD in op: www.mijnpensioenoverzicht.nl/pensioenregister/

De Basisregeling vervalt als er tussen twee uitzendovereenkomsten in 52 weken of langer niet is gewerkt. Je begint dan weer bij de 26 weken wachttijd.

StiPP Plus
Je hebt recht op een StiPP Plusregeling als je meer dan 78 weken werkzaam bent geweest voor dezelfde uitzendonderneming. Als je 52 weken pensioen hebt opgebouwd in de Basisregeling, word je automatisch overgeplaatst naar de Plusregeling. Je kunt op je loonstrook wél zien hoeveel je elke maand afdraagt aan pensioen.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Ga dan naar www.stippensioen.nl of neem contact met ons op via info@greenportpeople.nl.