Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

De voordelen van het werken met een uitzendbureau

publicatie: 21 juli 2017

Tegenwoordig zijn uitzendbureaus niet meer weg te denken uit de samenleving. Zij brengen dagelijks de vraag naar vacatures en het aanbod werkzoekenden bij elkaar. Dankzij de uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt, een uitgebreid netwerk en de vele mogelijkheden om kandidaten te bereiken, zitten er grote voordelen aan om, als opdrachtgever, een uitzendbureau in te zetten. Ook als werkzoekende zijn er verschillende voordelen te benoemen om een uitzendbureau in te schakelen bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Je kan dan denken aan de goede contacten met de verschillende opdrachtgevers en de kennis met betrekking tot solliciteren. Hieronder zullen wij een aantal voordelen benoemen voor zowel opdrachtgevers als ook werkzoekenden.

Voordelen als werkzoekende:

Verschillende vacatures op één plek verzameld: Bij een uitzendbureau vind je veel vacatures op één plek. Door de contacten met verschillende opdrachtgevers is er sprake van een groot vacaturebestand. Door je bij een uitzendbureau in te schrijven, stijgen jouw kansen op de arbeidsmarkt. Aan de hand van persoonlijkheid, opleidingen, werkervaring en competenties kan er een goede inschatting gemaakt worden bij welke organisatie en in wat voor functie jij als werkzoekende het beste tot je recht komt.

Begeleiding bij sollicitatieprocedure: Een uitzendbureau kan jou ondersteuning bieden gedurende het gehele sollicitatieproces. Vanuit de vraag van de opdrachtgevers is er precies duidelijk wat er gezocht wordt en kan het uitzendbureau helpen bij het (verder) opstellen van het CV en kan dit ook nog verder telefonisch toelichten. Ook kan het uitzendbureau adviseren met tips voor het sollicitatiegesprek.

Flexibiliteit: Als je via een uitzendbureau op urenbasis gaat werken is dit flexibel. Dit kan een voordeel zijn aangezien je breed inzetbaar bent en niet vast zit aan een lange opzegtermijn. Hierdoor krijg je de kans om eventueel bij verschillende bedrijven en op verschillende afdelingen in de keuken te kijken. In de praktijk zie je dat bijna de helft van de uitzendkrachten uiteindelijk een vast dienstverband krijgt bij het bedrijf waar zij ingehuurd worden. In die zin kan je de uitzendovereenkomst vergelijken met de proeftijd voor werknemers met een tijdelijk of vast contract. Wel met het verschil dat de proefperiode als uitzendkracht langer is dan één maand, namelijk de duur van drie tijdelijke contracten.

Voordelen als opdrachtgever:

Tijdwinst: Het uitzendbureau neemt de werving en selectie voor een groot deel op zich. Dit houdt voor u als opdrachtgever in dat u niet zelf de vacatures hoeft te plaatsen en door de vele sollicitaties hoeft te spitten, maar alleen de beste kandidaten doorgestuurd krijgt. U kunt daardoor gebruik maken van een uitgebreid netwerk, waardoor er snel geschikte kandidaten gevonden kunnen worden. De kandidaten worden gecheckt op verschillende punten en er wordt gezorgd voor het vastleggen van afspraken.

Besparing van kosten: Door met een uitzendbureau in zee te gaan bespaart u kosten die u normaal uit zou geven aan advertenties.

Verlaging risico’s: U kunt op een aantal vlakken minder risico lopen. Ten eerste door de flexibele contracten, waardoor er makkelijker ingespeeld kan worden op veranderend werkaanbod. Ten tweede het ziekterisico. Gedurende de ziekte van een uitzendkracht staat het uitzendbureau garant voor de ziektekosten.

Minder werkzaamheden: Het uitzendbureau verzorgt de voorlichting (bijvoorbeeld ten aanzien van veiligheid), de verloning van de gewerkte uren en de begeleiding van de kandidaat. Er wordt een all-in uurtarief berekend en het uitzendbureau is de officiële werkgever. Dit houdt dus in dat zij de uitbetaling van het loon regelen, de afdracht van premies en heffingen aan de Belastingdienst doen en alle andere administratieve verplichtingen doen die bij het werkgeverschap horen. Denk dan bijvoorbeeld ook aan zaken als het verstrekken van loonstroken en jaaropgaven, het toekennen van vakantiedagen en het administreren van de ziek- en herstelmeldingen.

Flexibiliteit ten aanzien van contracten: Kandidaten kunnen direct bij uw organisatie starten of stoppen en u zit niet vast aan lange vaste contracten.

Checklist voor het werken met een uitzendbureau:

Wil je als werkzoekende of als opdrachtgever in zee gaan met een uitzendbureau? Houd dan rekening met de volgende punten (https://www.inspectie-checklist.nl/uitzendbureaus/checklist):

- Staat het uitzendbureau juist geregistreerd bij de Kamer van Koophandel?
- Is het uitzendbureau gecertificeerd door de Stichting Normering Arbeid (SNA)?
- Is het uitzendbureau lid van een brancheorganisatie?
- Betaalt het uitzendbureau de uitzendkrachten genoeg?
- Factureert het uitzendbureau correct?
- Heeft het uitzendbureau een G-rekening?

Bij Greenport People zijn bovenstaande punten allemaal in orde. Dus je bent bij ons aan het goede adres! Neem voor vragen gerust contact met ons op.