Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

Flower Trials 2017

publicatie: 16 juni 2017

Op donderdag 15 juni waren wij door Edwin Kodde van Florensis uitgenodigd voor een rondleiding tijdens de Flower Trials.

Flower Trials

Van 13 t/m 16 juni presenteren 59 veredelaars van pot- en perkplanten hun laatste noviteiten, creatieve concepten en assortimenten op 32 verschillende locaties. Je ziet hier de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van perkplanten, containerplanten, potplanten voor binnen en buiten, teeltinformatie, retail concepten en inspiratie over trends.

Florensis

Greenport People is inmiddels al een aantal jaar verbonden aan Florensis. Wederom erg leuk dat we uitgenodigd waren om tijdens de Flower Trials langs te komen.
Ook Florensis presenteerde een diversiteit aan planten in alle soorten kleuren en maten. Dit is de kracht van Florensis; het leveren van zoveel verschillende soorten planten. Iedereen kon direct zijn plantenkennis testen en inspiratie op doen. Het overkoepelende thema bij Florensis was disco. Dit komt voort uit de MixMasters, één van de paradepaarden van Florensis. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit verschillende kleuren of verschillende planten in 1 pot. ‘De unieke kracht van Florensis MixMasters is dat de mixen technisch werken; de planten mixen goed, ze bloeien tegelijkertijd, ze overwoekeren elkaar niet en zijn allemaal goed zichtbaar.’

Nadat we de Flower Trials waren doorgelopen, kregen we een rondleiding in de kas. Vooral de stekrobots maakten indruk. Greenport People verzorgt onder andere het stek steken bij Florensis. Momenteel zien we een verschuiving van handwerk naar machinewerk. De stekjes worden steeds vaker door een robotarm in de trays gestoken. Onze uitzendkrachten besturen deze stekrobots. Op dit moment investeert Greenport People in het opleiden van de uitzendkrachten tot machine operators om het toenemende machinewerk op te kunnen vangen.

Het was een ontzettend leuke middag!