Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

Inspiratie dag UWV

publicatie: 2 juni 2017

Op donderdag 1 juni was Greenport People aanwezig bij de inspiratie dag van het UWV regio Drechtssteden. In iedere regio wordt er elk jaar een inspiratie dag georganiseerd, waar zowel werkgevers als werkzoekende workshops kunnen volgen. Aan het einde van de dag worden de werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact gebracht en kan de theorie van die dag in praktijk gebracht worden.

Op deze dag werden er zeer inspirerende sprekers aan ons voorgesteld. Dit begon met een interview met John de Wolf, oud-Feyenoord speler en de eerste ambassadeur van ouderenwerkloosheid. Hij heeft als missie om meer ouderen aan het werk te krijgen. John inspireerde door te vertellen over de verschillende mensen die hij had ontmoet en wat hem drijft om zich in te zetten voor deze doelgroep.

Na dit interview kwam oud-wielrenster Leontien van Moorsel aan het woord. Zij nam iedereen mee met haar indrukwekkende carrière als topsportster. Een motiverend verhaal met als moraal dat als je ergens hard genoeg voor vecht je zeker resultaat zult ondervinden. Je leert gaandeweg ook de vrienden en familie kennen die je zullen steunen in zowel goede- als in slechte tijden.

De middag werd afgesloten in een zaal alle werkzoekende en werkgevers bij elkaar tijdens een college van Erik Scherder, een Nederlandse hoogleraar in neuropsychologie. Erik Scherder vertelde wat er in je hersenen gebeurt als je een stap wil gaan zetten, zoals het aanspreken van een werkgever, wat niet in je comfortzone zit. Uit onderzoek blijkt dat door te sporten en muziek te luisteren de verbinding tussen twee gebieden die ervoor zorgen dat je deze stap zet, beter ontwikkeld wordt. Met verschillende voorbeelden liet hij zien hoe onze hersenen soms voor de gek worden gehouden. We kregen een afbeelding te zien waar ‘iets’ in veranderde. Niemand in de zaal zag dit ‘iets’ veranderen. Toen we het antwoord kregen bleek er inderdaad in de afbeelding heel langzaam gras te veranderen in steen. Omdat het zo langzaam gebeurd vangen onze hersenen dit nauwelijks op.

Na de theorie van Erik Scherder kwamen Joep van Deudekom en Rob Urgert het podium op om deze in praktijk te brengen. Het doel van hen was om te laten zien dat we soms onbewust beïnvloed worden om een bepaalde keuze te maken. Zo was er een vraag: wie is er langer, Frank of Ronald de Boer? Uiteraard had het publiek geen idee, maar de meeste mensen antwoorden Frank de Boer.
Dit kwam, omdat door de gehele presentatie van de mannen op verschillende manieren Frank de Boer verwerkt was.

Een inspirerende dag met aan het einde een netwerkborrel waar de werkzoekende en de werkgever met elkaar het gesprek aan konden gaan.