Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

Jongeren in de Lift in ’t Westland

publicatie: 14 maart 2017

Afgelopen maandag 13 maart was de aftrap van de allereerste ‘Jongeren in de Lift’ in de Gemeente Westland. Een avond waar 10 werkgevers en 10 werkzoekende jongeren elkaar in een ontspannen sfeer hebben ontmoet. Greenport People was aanwezig op deze avond om de jongeren sollicitatietips te geven en te ondersteunen bij het zoeken van een nieuwe baan of stageplaats.

‘Jongeren in de Lift’
Jongeren in de Lift is een initiatief uit Den Haag, het concept wordt door steeds meer gemeentes opgepikt. Maandag 13 maart werd ‘Jongeren in de lift’ voor het eerst in Gemeente Westland georganiseerd door Geerlings en Benard. Deze bijeenkomst werd gehouden bij Eetcafé de Westpoort, centraal gelegen voor Westland en Den Haag.  

Het concept is eenvoudig: tien jongeren, allen op zoek naar werk of een stage, presenteren zich aan een kleine groep werkgevers. De jongeren zijn goed voorbereid: ze hebben een sollicitatietraining gevolgd, ze weten wat ze willen en hebben een pitch geoefend. In de eerste ronde wordt er een 1 op 1 gesprek gevoerd tussen de werkgever en werkzoekende. Na dit gesprek gaven de werkgevers in de tweede ronde een pitch over de jongeren. Dit leverde veel mooie woorden op en gaf de jongeren inzicht in hun kwaliteiten. De derde ronde was een traditionele netwerkronde waar iedereen elkaar op mocht zoeken om te netwerken. Voor de werkzoekenden was dit een belangrijke ronde voor het maken van afspraken bij diverse bedrijven. In de vierde ronde werden de concrete afspraken en resultaten van de avond gepresenteerd door de jongeren zelf. 

Kleinschaligheid
Dat kleinschaligheid tot grootse resultaten kan leiden, blijkt ook deze avond. De “Jongeren in de Lift” avonden laten zien dat een kleinschalige opzet persoonlijk contact stimuleert. Hierdoor voelen jongeren zich gezien en kunnen werkgevers in een persoonlijk gesprek achterhalen wat ze voor een jongere concreet kunnen betekenen. Aan het einde van de avond werden deze concrete afspraken gepresenteerd door de jongeren zelf. Een aantal hebben zelfs een bedrijfsbezoek weten te plannen. Daarnaast is er afgesproken dat diverse CV’s gecommuniceerd worden naar de aanwezige bedrijven en er werd zelfs een stage gerealiseerd. Een geweldig resultaat voor deze avond waarvan we hopen dat dit een goede steun in de rug is voor de werkzoekende jongeren.