Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

Project duurzame inzetbaarheid

publicatie: 17 november 2017

Greenport People is één van de 40 deelnemers van het Project Duurzame Inzetbaarheid wat wordt georganiseerd vanuit de NBBU in samenwerking met MKB Nederland. Medewerkers binden, boeien en carrières zien op de lange termijn. Dat is de visie van zowel ons als ook de NBBU en MKB Nederland.

Wat is nu eigenlijk duurzame inzetbaarheid?

Duurzame Inzetbaarheid betekent dat werknemers in hun arbeidsleven doorlopend over realiseerbare mogelijkheden en voorwaarden beschikken om in huidig en toekomstig werk met behoud van gezondheid en welzijn te (blijven) functioneren. Dit impliceert een werkcontext die hen hiertoe, met de juiste houding en motivatie, in staat stelt om deze mogelijkheden daadwerkelijk te benutten.

Inhoud van het project:

Het project richt zich specifiek op de competenties en processen bij intermediairs om de rol en relatie met de flexkracht en de inlener ten aanzien van Duurzame Inzetbaarheid te versterken. Greenport People onderkent dit belang en is zodoende deelnemer. Op 8 november is de kick-off geweest waarbij met verschillende intermediairs kennis is gemaakt en verder is gesproken over de inhoud van het project. Als vervolg op deze kick-off zal er in december nog een individuele sessie komen en in maart en mei 2018 weer een tweetal collectieve bijeenkomsten.

Doel van het project:

Het uiteindelijk doel is dat Greenport People een nog grotere rol kan gaan spelen in de Duurzame Inzetbaarheid en employability van de (eigen) flexkrachten.