Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

Uitkering naast salaris

publicatie: 1 januari 1970

Als werkgever kunnen wij één aanleveringsmethode hanteren voor het doen van onze loonaangifte bij de Belastingdienst. Bij de loonaangifte wordt uw SV-loon doorgegeven en draagt de werkgever direct uw te betalen loonbelastingen af aan de Belastingdienst. Greenport People kan voor het gehele personeelsbestand één aanlevering doen. Dit gebeurt per periode (per 4 weken). Dit betekent dat het SV-loon bij de belastingdienst op periodiek niveau zichtbaar is.

Om ervoor te zorgen dat de loonaangifte van de belastingdienst aansluit bij het SV-loon dat u doorgeeft aan de uitkerende instantie, is het belangrijk dat u per periode (per 4 weken) of per week wordt uitbetaald door Greenport People.

Waarom kan ik niet per maand worden uitbetaald?

Indien u per maand wordt uitbetaald, komt het SV-loon op uw loonspecificatie niet overeen met hetgeen het UWV binnenkrijgt via de Belastingdienst (o.b.v. de loonaangifte van Greenport People). Echter zal het SV-loon op jaarbasis wel overeenkomen: elk jaar heeft 12 maanden, bij een maandverloning bestaat dit tijdvak uit 12 delen/ maanden en bij een periodieke verloning bestaat dit uit 13 tijdvakken/periodes. Beide duren uiteindelijk 52 weken/ één jaar, ze duren dus even lang waarbij de uiteindelijke inkomsten/ SV-loon in totaal hetzelfde is.

Om tussentijdse misverstanden tussen de loonaangifte van Greenport People en het UWV te voorkomen, raden wij u aan om bij uw opdrachtgever aan te geven dat u per week of per periode uitbetaald wilt worden. Hierdoor zal uw salaris elke periode overeenkomen met de loonaangifte en voorkomt u dat u teveel uitkering ontvangt wat u aan het einde van het jaar weer zou moeten terugbetalen.

Hoe geef ik een periodiek SV-loon door bij het UWV?

Greenport People heeft informatie bij het UWV opgevraagd hoe de aanlevering moet worden uitgevoerd. Het UWV heeft onderstaande stappen doorgegeven. Let erop dat deze stappen kunnen wijzigen en dat de informatie die u vanuit het UWV ontvangt leidend zijn. Bij vragen dient u contact op te nemen met de uitkeringsdeskundige van het klantencontactcentrum van het UWV, u kunt hen bereiken via 0900-9294.

Stap 1: Inloggen bij UWV.nl
Stap 2: Zoekbalk, zoeken op: 4 weken tabel invoer
Stap 3: Hierna ziet u de optie voor een inkomstenformulier per periode. Optie 2 openen. De tabel opent dan vanzelf.
Stap 4: Invullen van de tabel met de gegevens op de loonspecificatie en vervolgens de gegevens controleren en indienen.

Controleer altijd uw uitkering

Let er tevens op dat alleen u inzicht hebt in al uw loonspecificaties en alle rechten en plichten van uw eventuele uitkering en dat u zelf verantwoordelijk bent voor een controle van alle gegevens.

Op het moment dat de definitieve betaalspecificatie van het UWV aan u wordt vrijgegeven, dient u periodiek te controleren of het door u doorgegeven SV-loon daadwerkelijk is aangehouden. 

Indien deze gegevens niet correct zijn, kunt u op dat moment direct de gegevens laten aanpassen via het formulier Correctieverzoek van het UWV en kunt u tevens bekijken waar dit verschil vandaan komt. Wanneer het Correctieverzoek niet wordt ingediend en het SV-loon niet correspondeert, zal dit aan het einde van het jaar zichtbaar worden (o.a. door de jaaropgave). Mocht het verkeerde SV-loon toegepast zijn, kan het zijn dat u een mogelijk teveel ontvangen uitkering dient terug te betalen. 

Heeft u hier nog vragen over, kunt u deze altijd bij ons stellen. Bel 0174 - 648805