Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

Steeds meer mogelijkheden voor aanvraag hypotheek uitzendkrachten!

publicatie: 25 augustus 2017

Met een perspectiefverklaring vergroot je als flexwerker de kans om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Werk je als uitzendkracht meer dan één jaar in dienst van een uitzendbureau? Dan kun je een perspectiefverklaring aanvragen. Wat is nu precies het verschil tussen de perspectiefverklaring en de werkgeversverklaring?

Wat is een werkgeversverklaring?
De werkgeversverklaring is een verklaring die de werkgever opstelt voor de werknemer. Vaak is deze bedoeld voor een geldverstrekker. Bijvoorbeeld voor het verkrijgen van een hypotheek, lening maar ook voor het verkrijgen van een huurwoning. Op de werkgeversverklaring staat je soort dienstverband, per wanneer je in dienst bent, wat je functie is en of de werkgever de intentie heeft bij gelijkblijvend functioneren het contract om te zetten naar een vast contract voor onbepaalde tijd. Verder staat je bruto salaris, vakantietoeslag, onregelmatigheidstoeslag, provisie, vaste 13de maand, vaste eindejaarsuitkering en overwerk op de werkgeversverklaring. Op basis van deze gegevens kan de bank bepalen of iemand in aanmerking komt voor een hypotheek en wat het maximaal te lenen hypotheekbedrag is. De werkgeversverklaring wordt ingevuld en ondertekend door de werkgever.

Geldigheid werkgeversverklaring
Sinds 2017 is er een wijziging aangebracht in de geldigheidsperiode van de werkgeversverklaring. Op het moment dat iemand een bindende hypotheekofferte ontvangt, mag de werkgeversverklaring maximaal drie maanden oud zijn. Omdat het traject tussen de hypotheekaanvraag en het ontvangen van de bindende hypotheekofferte gemiddeld alleen al zo’n zes weken duurt, is dan al meer dan de helft van de geldigheidsperiode verstreken. Advies aan bedrijven en HR medewerkers is dan ook om de werkgeversverklaring pas af te geven op het moment dat de voorlopige koopovereenkomst voor de woning getekend is. Bij het eerder afgeven van een werkgeversverklaring is de kans groot dat het document te vroeg verloopt en ongeldig wordt. Het gevolg is dat de verklaring dan opnieuw aangevraagd en ingevuld moet worden.

Perspectiefverklaring voor uitzendkrachten
Voor uitzendkrachten is het vaak lastig om met een werkgeversverklaring kans te maken op een hypotheek. Tegenwoordig gaat dit door de perspectiefverklaring steeds makkelijker door . Hierin wordt beoordeeld of de uitzendkracht ook de komende jaren een stabiel inkomen heeft. Daarbij kijkt men naar geleverde prestaties én verwachtingen op de arbeidsmarkt.

De verklaring bestaat al sinds eind 2013, maar het aantal deelnemende uitzendbureaus is sinds 1 januari 2017 flink toegenomen. Helaas hoort Greenport People nog niet bij de deelnemende uitzendbureaus. Iedereen ontvangt uiteraard informatie over de perspectiefverklaring als deze ook bij Greenport People aangevraagd kan worden.  

Met de perspectiefverklaring kun je o.a. bij ABN Amro, Aegon, Rabobank, Florius, ING en SNS terecht voor een hypotheek. Ook kun je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten.

Mocht je nog vragen hebben over bovenstaande informatie kun je altijd contact met ons opnemen via info@greenportpeople.nl of 0174-6448805.