Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

Training verzuimgesprekken: Het voorkomen en terugdringen van ziekteverzuim

publicatie: 26 juni 2017

Op donderdag 22 juni zijn wij door 100 Present verzuimmanagement uitgenodigd om deel te nemen aan de training verzuimgesprekken. Deze training werd verzorgd door Jacco van den Berg van Van den Berg Training & Advies. Hierin werd hij bijgestaan door acteur Laurens Bruning.

Na een korte introductie van Jacco nam Nadine Damen namens 100 Present het woord om meer uitleg te geven over het nieuwe verzuimportaal. Dit nieuwe portaal zal op korte termijn geïntroduceerd worden en heeft als doel om het proces van ziekmelden te optimaliseren. Verdere informatie zal binnenkort volgen.

Het voorkomen en terugdringen van ziekteverzuim is een belangrijk aandachtspunt binnen organisaties en Jacco legde de verschillende vormen ziekteverzuim (wit, grijs, zwart) uit. Hierna kregen wij de kans om, aan de hand van ieders leerdoelen, op interactieve wijze de verschillende gesprekken te oefenen met Laurens Bruning. Dus bijvoorbeeld de telefonische ziekmelding en het verzuimgesprek. Dit alles met als doel om de verzuimbegeleiding naar een nog hoger niveau te tillen. Na iedere case werden de tops en tips besproken waar een ieder weer verder mee aan de slag kan. Verder werd er ingegaan op het voeren van gesprekken; inhoud, procedure, interactie en gevoel.

Wij willen Jacco van den Berg, Laurens Bruning en het team van 100 Present bij deze bedanken voor de leerzame training. Met z’n allen op naar een gezonde organisatie!