Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

Uitbetaling bij uitdiensttreding

publicatie: 11 oktober 2017

In dit nieuwsbericht willen we je graag informeren over het uitbetalen van de opgebouwde reserveringen als het dienstverband met Greenport People wordt beëindigd. We krijgen hier veel vragen over dus daarom tijd voor een nieuwsbericht. Het standaard proces zullen we hieronder beschrijven.

Standaard uitbetaling na 6 weken
Via de opdrachtgever ontvangen wij een uitdienst datum van onze medewerkers. Als de medewerker aan het eind van de uitzendovereenkomst nog reserveringen heeft staan, dan worden deze in geld uitgekeerd. Standaard zullen 6 weken na de uitdienst datum alle reserveringen worden uitbetaald. Deze afrekening wordt door het UWV niet gezien als een gewerkte week waardoor er niet gekort kan worden op een eventuele uitkering.

Naast deze standaard mogelijkheid kan de medewerker ook op aanvraag met Greenport People afspreken om de reserveringen verspreid uit te laten betalen. Dit heeft dan wel gevolgen voor de uitbetaling van de uitkering.

Reserveringen
Een reservering is een percentage van je salaris dat apart gezet wordt voor vakantiedagen, vakantiegeld en kort verzuim.

Je vakantiegeld bedraagt 8% van het feitelijkloon loon. Deze bijslag wordt gereserveerd boven op ieder gewerkt uur (met uitzondering van overuren).

Kort verzuim is het bedrag dat je opbouwt als compensatie voor bijvoorbeeld een doktersbezoek. Voor uitzendkrachten wordt onder kort verzuim ook bijzonder verlof verstaan, zoals bijvoorbeeld een trouwdag.

Als je werkt bouw je vakantiedagen op naar het aantal uur dat je werkt. Op aanvraag kun je vakantiedagen opnemen.

Een overzicht van deze reserveringen is te vinden op je loonstrook onder het kopje rechten. Deze reserveringen worden automatisch uitbetaald wanneer je maximaal 6 weken niet gewerkt hebt.

Heb je na het lezen van dit nieuwsbericht nog steeds vragen? Voor extra uitleg kun je contact opnemen door een mail te sturen naar info@greenportpeople.nl of te bellen naar 0174-644805.