Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

Wat is het verschil tussen vakantiedagen en vakantiegeld?

publicatie: 22 mei 2017

Vakantiegeld:
In Nederland is vakantiegeld (ook wel: vakantietoeslag of vakantiebijslag) over het algemeen vastgesteld op 8% van het bruto uurloon.
Het vakantiegeld wordt berekent over het loon dat je hebt verdiend in het afgelopen jaar. Op je loonstrook staat ook vermeld hoeveel vakantiegeld je krijgt. Houd er wel rekening mee dat hier nog een behoorlijk bedrag aan belasting vanaf gaat (42%). Het is bij het vakantiegeld ook mogelijk om deze opgebouwde reservering tussentijds op te nemen.
Bij Greenport People wordt op 26 mei, de dag na Hemelvaart, het vakantiegeld uitgekeerd.

Vakantiedagen:
Gedurende de eerste twee maanden van de uitzendovereenkomst is het de uitzendkracht niet toegestaan vakantie op te nemen, tenzij dit in overleg met de uitzendonderneming voorafgaand wordt overeengekomen. Vakantiedagen nadien kunnen zoals gebruikelijk in overleg worden opgenomen. De uitzendkracht heeft bij elke volledig gewerkte werkmaand recht op 16,00 uur vakantie of een evenredig deel daarvan, indien er niet een volledige werkmaand is gewerkt. Vakantiedagen kunnen we invullen tot 40 uur per week. Op je loonstrook staan je vakantiedagen in uren aangeduid.