Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

Werknemers worden fit en veilig opgeleid

publicatie: 16 september 2015

- Persbericht -

Uitzendbureau Greenport People investeert in uitzendkrachten:

Werknemers worden fit en veilig opgeleid

Na de zomervakantie weer terug in de schoolbanken. Dat geldt niet alleen voor de kinderen. Ook uitzendbureau Greenport People legt op dit moment de laatste hand aan een opleidingsplan voor haar medewerkers. Bij veel uitzendbureaus niet gebruikelijk, maar bij Greenport People al enkele jaren de normaalste zaak.

“Wij investeren graag in onze uitzendkrachten”, legt directeur Gert van der Sar uit. “Bij ons zijn zij echt meer  dan tijdelijke medewerkers. Vanuit onze visie willen wij een band opbouwen met de uitzendkrachten. Dat werkt prima, want de meesten komen steeds weer bij ons terug. Dat is fijn voor alle partijen: onze opdrachtgevers weten precies wie ze in huis krijgen en ook de medewerker is op de hoogte van alle ins en outs van het bedrijf en hoeft niet meer te worden ingewerkt. Door onze uitzendkrachten bij te scholen, kunnen we onze klanten niet alleen werkervaring bieden, maar ook extra kwaliteit en veiligheid.”

EHBO
De medewerkers krijgen niet alleen een praktische training die precies is toegesneden op het (vaak agrarische) werk dat zij voor de opdrachtgevers van Greenport People gaan verrichten. Het Westlandse bedrijf besteedt ook extra aandacht aan het welzijn van de uitzendkrachten. Er staat daarom een EHBO-training op het programma, die jaarlijks wordt herhaald. Ook krijgen de mensen een uitgebreide tilinstructie en worden ze gewezen op het voorkomen van gevaarlijke situaties. “Wij hebben gemerkt dat deze extra aandacht er echt voor zorgt dat de uitzendkrachten hun werk fit en veilig kunnen verrichten. Het ziekteverzuim blijft laag en schade of letsel op de werkvloer wordt voorkomen. Doordat de medewerkers weten waar de brandblussers staan of wat ze moeten doen als een collega onwel wordt, zitten ze veel prettiger op het werk. Daar doen we het voor!”

Communicatie
Ook communicatie staat centraal in de opleidingsplannen van het uitzendbureau. Zo wordt er iedere bijeenkomst aandacht besteed aan de Nederlandse taal. De uitzendkrachten gaan naar huis met een aantal taalopdrachten welke te maken hebben met de voorgaande bijeenkomst. Daarnaast gaat een van de bijeenkomsten in op het onderwerp “communiceren met je collega’s”. Naast een stukje theorie worden er ook rollenspellen gespeeld. Een insteek die wonderen doet voor de onderlinge samenwerking en collegialiteit en veel misverstanden uit de wereld helpt, aldus Van der Sar.

Chauffeurs
Nieuw dit jaar is de speciale cursus voor de chauffeurs van de auto’s van Greenport People. Onder het motto “How’s your driver” wordt ingezoomd op het rijgedrag en de verkeersregels. Zo worden de chauffeurs bewust van het feit dat er gesproken gaat worden over de rijstijl. Ook hierbij speelt veiligheid weer een grote rol.

Ontspannen sfeer
Al deze trainingen klinken vrij ambitieus voor de gemiddelde agrarische medewerker. Zien de mensen er niet tegenop om weer in de schoolbanken te zitten? “Nee hoor”, lacht Van der Sar. “Ze zien er zelf het belang van in en komen graag. De sfeer is ontspannen en dit is ook op de werkvloer terug te zien. Doordat de bijeenkomsten worden georganiseerd vlak vóór de start van het nieuwe seizoen, zien de medewerkers dit als aftrap en sociaal moment met elkaar. Dus dat zit wel goed!”