Vind hieronder het laatste Greenport People nieuws!

Zet in op taal!

publicatie: 27 juli 2017

Meer dan 700.000 werknemers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Zonder voldoende taalbeheersing is verdere ontwikkeling van een medewerker vaak lastig. Voor zowel de werkgever als de werknemer brengt dit diverse voordelen met zich mee.

Waarom investeren in taalvaardigheid?
Medewerkers met een lage taalvaardigheid hebben dikwijls moeite met het invullen van formulieren, versturen van e-mails en het lezen van veiligheidsinstructies. Dit heeft gevolgen voor uw bedrijf. Beperkte en geringe kennis van taal, in woord en geschrift, kan zorgen voor lagere productiviteit, hoger ziekteverzuim, veiligheidsproblemen, verminderde doorgroeimogelijkheden en vormt uiteindelijk een financieel risico voor uw bedrijf.

Opleidingsdagen
Ook Greenport People is zich hiervan bewust. Een groot deel van onze uitzendkrachten zijn niet in Nederland geboren, maar wonen wel in Nederland en zijn van plan om hier te blijven. Tijdens het werken kan een taalbarrière voor miscommunicatie zorgen, wat gevolgen kan hebben voor de kwaliteit.
Ieder jaar organiseren wij daarom opleidingsdagen om de eigen medewerkers over verschillende onderwerpen te informeren. Ook de Nederlandse taal komt hierbij aan bod. Ben jij geïnteresseerd om een Nederlandse cursus te volgen of je aan te melden voor de opleidingsdag van Greenport People neem dan contact met ons op via info@greenportpeople.nl.